fredag 19 april 2013

Sjöhistoriska

Vi besökte Sjöhistoriska museet igår tillsammans med klassen. Det är ett museum om handelssjöfart, flottans historia, marinarkeolgi, fritidsbåtar och sjömansliv med mera.  
Om du vill hitta dit så tar du buss 69 mot Kaknästornet och går sedan av vid Sjöhistoriska, bredvid Sjöhistoriska museet ligger även Riksidrottsmuseet och polismuseet.
Deras öppettider är tisdag - söndag kl 10.00 - 17.00.

Aktiviteter för barn -
  • Saltkråkan och Ruskpricken - det är ett lekrum som är öppet för fri lek i maritim miljö. Det finns även en skaparverkstad som är öppen för alla åldrar från 0-100.
  • Sjömansklubben - för dom som är mellan 5-12 år, de barn som vill lära sig mer om sjöliv och navigation så finns Sjömansklubben.
  • Barnkalas - Mellan 11.00 och 14.00 på söndag kan man boka barnkalas och ha olika teman beroende på åldern. För dom som är från fem och uppåt så är det Sjömonsterkalaset och från sju år är det Sjörövarkalaset.
Sjöhistoriska museet passar för alla åldrar, allt från barngrupper tillsammans med föräldrar till skolklasser upp i gymnasium. Passar även bra för barnfamiljer som en aktivitet på fritiden. 
Fri entré för alla åldrar och allt på museet är gratis. Vill du boka en Guidad visning så måste du ringa och boka i förväg och det kan ligga på en liten avgift. Om du vill boka barnkalaset så ligger pengarna runt 1500-2200 kr.

Man lär sig om olika kulturer och hur det såg ut förr i tiden samt nutid. Du får lära dig kunskaper inom det maritima området, du kan få tillgång till böcker, kartor samt samarbeta med andra.
Sjöhistoriska
Natalia Bober
CC BY NC ND

Sjöhistoriska
Natalia Bober
CC BY NC ND

Sjöhistoriska
Natalia Bober
CC BY NC ND

Sjöhistoriska
Natalia Bober
CC BY NC ND

Sjöhistoriska
Natalia Bober
CC BY NC ND

Barnkonventionen - 29 Undervisningen ska syfta till att utveckla barnets fulla möjligheter och respekt för mänskliga rättigheter.

Källa - Sjöhistoriska museet
Webbsidan 
http://www.sjohistoriska.se/sv/
Broschyrer från sjöhistoriska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.