tisdag 9 april 2013

Kurragömma med barn i skolåldern

Tips på lekar med barnen i skolåldern:

Kurragömma
Kurragömma leken går ut på att en elev börjar att stå och räka upp till ett tal samtidigt som alla andra elever springer och gömmer sig. När eleven som har stått och räknat klart skriker hen "nu kommer jag", då börjar eleven leta efter sina kompisar. Om eleven hittar sin kompis säger hen namnet på kompisen. När alla sedan är hittade avslutas leken och den som är kvar längst vinner.

Burken 
Leken går ut på att alla elever förutom en springer iväg och gömmer sig, den elev som inte springer iväg och gömmer sig räknar till 50 sakta och letar sedan efter eleverna. När den som letar hittar någon av dom andra så springer hen till "Burken-stället" (ett träd eller liknande) och säger "burken för Calle 123". Den som blir hittat kan försöka springa snabbare än den som letar till burken-stället och försöka bruka sig själv, burkar man sig själv så slipper man leta nästa omgång.
Leken fortsätter så på samma sätt tills alla är hittade. Den som blev burkar först av letaren, letar under lekens nästa omgång.

Vinkkurragömma
Vinkkurragömma går ut på att man är en grupp personer, därav en person ska leta efter dom andra som gömmer sig, om en person blir hittad så kan någon som inte blivit hittad vinka åt den personen som blev hittad så kan den springa iväg och gömma sig igen. Så själva leken kan pågå väldigt lång tid. Leken passar barn i skolåldern eftersom den är lite komplicerad, så jag skulle inte rekommendera leken till yngre barn annars är det en väldigt rolig och social lek.
Hide & Seek
By: Lel4ndAttribution Some rights reserve

Barnkonvionen: 31 
Varje barn har rätt till lek, vila och fritid.

Källa: Ellinor, Markus, LisaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.