torsdag 11 april 2013

TioTretton


Hitta i Kulturhuset. Tiotretton ligger längst bort i kulturhuset på våning 2 som är ett bibliotek för 10-13 åringar.

I TioTretton kan man bara hänga med vänner, pyssla, läsa böcker, spela in sin egen musik och även få hjälp med läxläsning.


Allt i TioTretton är gratis vad man än vill göra. Det finns papper och pennor av olika slag om man vill rita, datorer om man vill sitta och spela, ett ton med böcker om man vill läsa och om inte boken finns som just du vill läsa skulle dem lätt kunna beställa hem den. Kök, för dig som gillar att baka även en studio där man kan spela in sin egna musik och då får man hjälp om man behöver. Sen finns det självklart en massa härliga soffor och fotöljer som man kan sitta och chilla i med sina polare.


Bild: SoffHäng
Åldern är 10-13 och dem håller hårt på dem reglerna att ingen förutom dem som är 10 sen till 13 får komma in. Vuxna, mor/farföräldrar, bibliotikarie och små/stora- syskon är inte välkomna in på TioTretton men istället har dem massor av annat i Kulturhuset att titta såsom att gå på teater, gå till serieteket, biblioteket eller bara sitta och läsa en bra bok i någon av alla deras sköna fotäljer och soffor dem har i hela huset.

Ett besök för en skolklass passar utmärkt men läraren får inte följa med in på grund av åldersgränsen men är välkommen att möta upp barnen i slutet av besöket. Däremot kan vi tipsa dig som är lärare till att bara sitta och ta det lugnt i cafèt som ligger på samma plan. Du kan läsa mer här.
För dig som har barn mellan 10-13 är det här perfekt, eller om du är förälder med massor av saker att göra så kan du alltid tipsa ditt barn om att gå dit och få hjälp med läxorna.

Du som är lärare årskurs 4-5 är det här ett jätte bra ställe att boka upp sig till. Tänk bara på att kolla på deras hemsida innan för maxantal av barn.
Man lär sig otroligt mycket av att vara där, särskilt med den sociala utvecklingen. Gå dit och träffa nya människor och få nya vänner samtidigt som du har kul och gör det du vill.Bild: Bokhyllan
Av: Johanna Lewander Jacobsson
CC BY NC ND
Bild: Böcker
Av: Johanna Lewander Jacobsson
CC BY NC ND 
Bild: Arbetsstation
Av: Johanna Lewander Jacobsson
CC BY NC ND 
Bild: Chillhörna
Av: Johanna Lewander Jacobsson
CC BY NC ND 
Bild: Köket
Av: Johanna Lewander Jacobsson
CC BY NC ND

För mer information om TioTretton hittar du här.


Barnkonventionen nr. 12 - Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör henne/honom. Barnets åsikt ska beaktas i förhållande till barnets ålder och mognad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.