fredag 19 april 2013

Riksidrottsmuseet

Vi besökte Riksidrottsmuseet och om man vill åka dit så går man till sergels torgs busshållsplats och tar buss 69K mot Kaknästornet och hoppar sedan av vid Sjöhistoriska. Där kommer du direkt se vart du ska gå, finns även skyltat.

Riksidrottsmuseet är ett museum som har lagrat minnen från svensk idrottshistoria. Det finns även ett så kallat "Sports Lab" där man kan göra tester på sig själv och tävla med andra. T.ex. så fanns det en klättervägg där man kunde öva sig på att klättra både upp och ner. Det fanns även övningar på att öva på sin balans, snabbhet och styrka. Det fanns också så man kunde öva på sina gymnastiska förmågor.
På övervåningen fanns det bordshockeyspel och bordfotbollsspel som man kunde spela hur mycket man ville. När man har varit i Sports Labet och sprungit av sig kan det vara skönt att koppla av i biosalongen där det visas film om idrotten förr i tiden. På väggarna hängde det mycket intressanta föremål och fakta om allt från idrottens historia.

Det är mest skolklasser som besöker museet men det passar alla åldrar som är intresserade av idrott, om ditt barn vill åka dit så kan vi lova er föräldrar att ni kommer hitta något intressant att läsa/kolla på.

Varför ska man besöka Riksidrotts museet? Det är självklart att man ska besöka Riksidrottsmuseet om man gillar idrott och är intresserad av idrott. Ett tips är om man har en klass som har idrottsprofil eller åka med idrottsläraren som har skolklasser. Ett bra och roligt sätt att berätta och visa hur det var för i tiden med idrotten och hur den har utvecklats till idag.

Allt på Riksidrottsmuseet är gratis förutom de guidade turerna!

Barnkonventionen nr 31, Varje barn har rätt till lek, vila och fritid.

Riksidrott
Ellinor Östergren
CC- BY- ND- NC
Idrott
Johanna Lewander Jacobsson
CC- BY- ND- NC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.