fredag 1 februari 2013

The big five

Vi tränar den kommunikativa förmågan genom att blogga lär vi oss att formulera oss och ta ut det viktigaste faktan ur en text och sedan formulera det på det annat sätt. Vi lär oss även om det vi skriver vilket kan vara allt från barns utveckling till Barnkonventionen.
Vi måste även skriva en text läsvänligt för alla åldrar. Texten ska även vara luftig och inte se så lång och tråkigt ut. Texten ska se lockande ut gärna med en bild eller färgglatt. Vi utökar vårat ordförråd genom att använda begrepp som har med vårt ämne att göra.

När vi skriver ett inlägg är det viktigt att  vi inte skriver av texten vi ska utgå ifrån. Vanligtvis brukar vi skriva ner ord eller meningar vi vill ha med eller som är de viktigaste i texten och sedan lägger bort original texten och tar bara hjälp av orden vi har skrivit ner och skriver en egen text då motverkar man att det inte blir kopierat.

Vi gör fakta inlägg och skriver ner information. Vi gör inga egna reflektioner. Dock beror det på vad för inlägg vi ska göra. Fakta inlägg innehåller enbart bara fakta medans andra inlägg innehåller Tips eller liknande.

Det negativa med att alla får en eget ämnet att skriva om är att vi enbart fördjupar oss i vårt eget ämne och har ingen aning om vad de andra skriver om. Vårat förslag till att man ska få ta del av informationen klasskompisarna har skrivit är att i varje inlägg så gör man ett quiz. Då är det lättare att förhöra sig och se att man förstår genom att ta ett quiz som ett läxförhör.


Vi har lärt oss om Creative Commons och upphovsrätten. Som berättar om vilka bilder, filmer och texter man får ta från Internet som andra har gjort.
Vi har även lärt oss om konsekvenserna om att ta en bild utan att ha rätt till bilden för att om man tar en bild som man inte får ta då kan man få en straffavgift eller bli diskad i t.ex en bloggtävling.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.