tisdag 9 april 2013

Kurragömma med 4-5 åringar

Kurragömma är en väldigt bra och rolig lek för 4-5 åringar fast även för andra åldrar också. Många tror att kurragömma är en lätt lek eftersom man bara går och gömmer sig och sen hittas men den är mer avancerad än så. 

För barn som är 4-5 år kan det vara svårt att räkna eller att hitta dem andra som är med i leken. Men den här leken är bra för barn då dem kan öva på att räkna och öva sin grovmotorik. Barnen övar även sin intellektuella/kognitiva  förmåga. Det kan betyda att barn hittar nya gömställen,hjälper varandra att räkna. 

Lite mindre barn gillar oftast buset runt leken och inte riktigt själva leken. Dem förstår att dem ska gömma sig men om dem gömmer sig bakom en blomma gör inget för dem har inte riktigt förståt att man ska gömma sig väll. Även att dem oftast fnissar eller står och skrattar när den som letar går runt och letar en den.

Ett tips är att leka snabbt och effektivt för små barn orkar oftast inte vänta hur länge som helst på att bli hittad, efter två minuter kan dem tycka att det har tagit lång tid och då brukar dem oftast komma fram.

Självklart är alla barn olika men gör det till en rolig lek. Bli inte sur om barnet inte har gömt sig så väl utan låt dem göra ljud och kanske kittla dem när du hittar dem. Men det varierar från barn till barn om dem tycker den är rolig men de flesta barn tycker det. Photo: Hide and seek
By: Two Roses
CC BY

Barnkonvetionen (31): Varje barn har rätt till lek, vila och fritid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.